Jakten – ett sätt att leva

Profilintervju Den jaktintresserade har med största sannolikhet sett honom i någon tv-produktion eller läst någon av hans böcker. Och att säga att han brinner för jakt är en underdrift – Thomas Ekberg lever både med och för jakten.


Ägarskiften skapar tillväxt på riktigt

Krönika På Nya Zeeland finns det något som heter Sharemilking. Det är ett sätt för en blivande företagare att steg för steg gå in i ett företag – utan att för den skull behöva ta alla kostnader på en gång.


Hållbart brukande med respekt och ansvar

Ledare Vi har en fantastisk natur och rikt djurliv i Sverige. I modern tid har vi aldrig haft så stor variation och artrikedom av jaktbart vilt som i dag. Det är i huvudsak alla engagerade jägares förtjänst, som året runt vårdar och förvaltar våra viltstammar.


När natur och jakt besegrar hinder

Krönika Peders liv förändras på en bråkdel av en sekund. Under en motorcykelolycka skadade han sina kotor i ländryggen, L1 och L2, vilket gjorde honom helt förlamad från magen och nedåt.


Jaktens olika värden

Ledare När skandalen med hästkött i stället för deklarerat nötkött briserade i våras, framträdde en föga smickrande bild av livsmedelsindustrins kontroll av råvarornas ursprung och kvalitet.


Viltlunch hemma hos Per Morberg

Profilintervju "Köp mat för fyra personer. Jag ska laga vildsvinsfräs. Jag brukar inte bjuda journalister på lunch, men i dag ska jag göra ett undantag. Har du förresten läst mina tre böcker", frågar Per Morberg när vi pratar i telefon inför planering av intervjun.


Årets jaktpremiär närmar sig i jämlikhetens tecken

Ledare Vad är det som är så fascinerande med den relationen vi människor har till naturen och det vilda, det som vi kallar jakt? Vad får oss jägare att gå upp i tidiga ottan ofta i regn och rusk i stället för att ligga kvar i den varma, sköna sängen?