Foto: Thinkstock

Upplevelser i vildmarken

Resor Få platser kan erbjuda en lika genuin och äkta fjällkänsla som Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa i södra Lappland. Här, i en av Europas sista riktiga vildmarker, kan du som jägare eller fiskare få en upplevelse som verkligen toppar det mesta.

– Något som är väldigt populärt är ripjakten som drar igång den 25 augusti. En kul jaktform där man inte behöver vara så tyst utan kan samtala med de andra medan man njuter av den fantastiskt fina och orörda fjällmiljön, säger anläggningens vd Mikael Kraft.

Beroende på budgeten för jaktresan erbjuder anläggningen flera olika alternativ för att göra upplevelsen än mer minnesrik. Grupper upp till sex personer kan exempelvis välja att ta en helikoptertur upp på fjället tillsammans med jaktguide och hund. Efter avslutad jakt återvänder man till hotellet, pratar igenom jaktupplevelserna och kopplar av i anläggningens spa-avdelning eller med en god bit mat och dryck i restaurangen. För de grupper som vill finns det dessutom möjlighet att slå upp kåtor och övernatta ute på fjället.

För de som väljer att lämna bössan hemma lämpar sig Borgafjäll ypperligt för vandring. Här finns dessutom gott om kantareller och bär och känner du att törsten börjar komma smygande är det bara att doppa kåsan i fjällbäckarnas klara och iskalla vatten.Missa inte senaste nytt:

monopaul

Pål Johansson

redaktion@fokusjakt.se